Tarifler » Etli Yemekler » Bezelye Yemeği

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:-    1 kg taze bezelye (ayıklanınca azalacak)
-    250 ml Gurvita ilikli kemik suyu (sade)
-    100-150 ml su
-    1 demet taze soğan
-    1 yemek kaşığı zeytinyağı
-    1/2 çay kaşığı tuz
-    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
İlave Malzeme: Dereotu
Yapılışı:
-    Taze soğan temizlenir, ufak doğranır.
-    Bezelye, soğan, zeytinyağı, kemik suyu, su tümü tencereye konur.
-    Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirmeye başlanır. Tuz, biber ilave edilir.
Şef’in notu: Dereotum yoktu koyamadım, kesinlikle sonunda kıyılmış dereotu ilace ermenizi öneririm.
Bu enfes tarif için Sevgili Şef Elif Tapan’a pek çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır