Beef&Fish

  • Tarih |

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Tadına doyamayacağınız hem sağlıklı hem de lezzetli portakallı nohutlu kelle çorba tarifimizi çok seveceksiniz. İşte sizin için @beef_and_fish dergisi ile hazırladığımız Gurvita İlikli Kemik Suyu ile yapılmış tarifimiz.

Malzemeler:
1/2 Gurvita İlikli Kemik Suyu
2 porsiyon kelle (pişmiş)
1 litre su
1 bardak haşlanmış nohut
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 portakal

Yapılışı:
Baharatları havanda döverek mümkün olduğunca toz haline getirin. Portakalın yarısını dilimleyin, yarısının kabuğunu soyun. Tencereye portakalın kabuğu ile birlikte tüm malzemeleri alıp 4-5 dakika pişirin. Kelle ve nohut önden piştiğinden burada amaç tatların birbirine karışmasını sağlamak. Servis sırasında üzerine ince bir dilim portakal ayrı bir renk ve lezzet veriyor